Veelgestelde vragen

CBR

Expertise centrum neurologie stelt haar tarieven zorgvuldig vast volgens de wettelijk geldende NZA tarieven. Op basis van de daadwerkelijke duur van de keuring (directe tijd) en de tijd voor het voorbereiden van de keuring, de interpretatie van de Eisen Rijgeschiktheid 2000, het duiden van de beschikbare medische informatie en het uitwerken en indienen van het advies bij het CBR (indirecte tijd) wordt het uiteindelijke tarief vastgesteld.
ECN opereert onafhankelijk van het CBR. Daarom hebben onze artsen de medische informatie die bij het CBR bekend is niet altijd tot hun beschikking. Zonder informatie kan onze arts u niet keuren. U kunt de gegevens opvragen bij uw huisarts, polikliniek van uw ziekenhuis en uw apotheek. Wij ontvangen graag voorafgaande aan de keuring:
  • het meest recente verslag van uw behandelende specialist
  • actueel medicatielijst
  • ons digitaal ingevulde aanmeldformulier (inclusief ZD code)

Zodra u de behandelbrief, de actuele medicatielijst en het aanmeldformulier heeft ingediend, zullen wij de verstrekte gegevens verwerken. Vervolgens zullen wij contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.

Bij uw afspraak is het essentieel dat u een geldig legitimatiebewijs en indien er recente wijzigingen zijn in uw medicatie, een bijgewerkte actuele medicatielijst meebrengt. Daarnaast wordt u geadviseerd om uw pinpas mee te nemen.

Als u wordt gekeurd vanwege dementie/MCI dan vragen wij u een bekende of een familielid mee te nemen naar de keuring zodat er aan hen vragen kunnen worden gesteld over de geschiedenis van uw problemen, stoornis of aandoening. Als u wordt gekeurd voor epilepsie, dan horen wij graag van een getuige hoe de verschijningsvorm was van de  aanval.  Als u wordt gekeurd voor andere aandoeningen, dan horen wij graag hoe u rijgedrag is.

De kosten voor een rijbewijskeuringen worden niet vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. U dient deze kosten zelf te betalen.

Het is niet mogelijk de keuring contant te betalen. Graag verzoeken wij u daarom een pinpas mee te nemen zodat, de keuring met pin betaald kan worden.

 

Wij voeren keuringen uit op diverse locaties, waaronder Tegelen, Heerlen, Geleen, Boxmeer, Geldrop, Veldhoven en Weert.

 

Als u wordt gekeurd vanwege dementie/MCI dan vragen wij u een bekende of een familielid mee te nemen naar de keuring zodat er aan hen vragen kunnen worden gesteld over de geschiedenis van uw problemen, stoornis of aandoening.

Als u wordt gekeurd voor epilepsie, dan horen wij graag van een getuige hoe de verschijningsvorm was van de  aanval. Als u wordt gekeurd voor andere aandoeningen, dan horen wij graag hoe u rijgedrag is.

Indien u aanvullende vragen van het CBR heeft ontvangen, verzoeken wij u vriendelijk deze vragen te sturen naar ons e-mailadres: info@expertisecentrumneurologie.nl. Na ontvangst zal u een concept van een aanvullend rapport worden toegezonden met een factuur voor de aanvullende vragen. Gelieve ons op de hoogte te stellen zodra U de factuur heeft voldaan. Dit  bevordert de snelheid van het proces. Na ontvangst van de betaling zullen wij het aanvullend rapport doorsturen naar het CBR.

Alle locaties zijn rolstoeltoegankelijk.
Om goed voorbereid bij de rijbewijskeurig te komen, leest u de bevestigingsmail van uw afspraak goed door. Hier staat alle benodigde informatie in. Zorg ervoor dat u de meeneeminstructies goed opvolgt.

Behandel Centrum

Ja, voor een afspraak op de polikliniek is een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig.

 

Voor het maken van een afspraak heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts. Wanneer u een verwijzing heeft ontvangen van de huisarts wordt de verwijzing direct doorgestuurd naar onze praktijk. Zodra wij de verwijzing hebben verwerkt in ons systeem bellen wij u op voor het maken van een afspraak.

 

Bij binnenkomst verzoeken wij u vriendelijk om zich te melden bij de balie en plaats te nemen in de wachtkamer.

 

Dit kunt u doen door per e-mail contact op te nemen met het secretariaat van de polikliniek. De afspraak kunt u hier online annuleren, u ontvangt dan ook een bevestigingsmail.

Wij vragen u vriendelijk om uw vraag voor de neuroloog per e-mail in te dienen. U kunt dan goed nadenken over uw vraag en de neuroloog kan uw vraag beantwoorden op een rustig moment. U kunt uw vraag sturen naar het volgende e-mailadres: info@behandelcentrumneurolgie.nl. De neuroloog zal binnen 72 uur reageren.

Mocht dit te lang duren, dan kunt u bellen en de vraag desgewenst inspreken.

 

Ja, voor een second opinion is een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist bij wie u op dat moment in behandeling bent. Meer informatie over een second opinion vindt u op deze pagina.

Via de pagina Recept aanvragen.

N.B. Houdt u de doosjes bij de hand (voor de naam van het medicament en de dosering). Ook de naam van uw apotheek willen wij graag weten.

Herhaalrecepten worden via Zorgmail verstuurd naar de door u opgegeven apotheek. Hier kunt u een herhaalrecept aanvragen.

Herhaalrecepten worden via Zorgmail verstuurd naar de door u opgegeven apotheek. Hier kunt u een herhaalrecept aanvragen.

De neuroloog probeert de vraag van u en de verwijzer duidelijk te maken door een vraaggesprek en een neurologisch lichamelijk onderzoek. Afhankelijk van de bevindingen kan de neuroloog besluiten dat aanvullend onderzoek nodig is. Mocht een MRI nodig zijn, dan wordt deze gepland. Soms besluit de neuroloog dat niet een scan maar een ander onderzoek nodig is, zoals een EEG (hersenfilmpje) of een EMG (spier- en zenuwonderzoek).

 

U mag altijd iemand meenemen, als u dat prettig vindt. Twee weten meer dan een, en twee mensen onthouden meer dan een. Als u niet goed Nederlands kunt spreken, neemt u dan een tolk mee.

 

De wachttijden verschillen. Vaak zal dit liggen tussen de 2-4 weken.

Behandel Centrum Neurologie doet er alles aan om uw wachttijd zo kort mogelijk te houden. De wachttijd hangt af van uw klachten, de behandeling en de drukte. Uiteraard gelden voor spoedeisende klachten geen wachttijden.

 

De zorg die u bij ons afneemt vanuit de basisverzekering wordt in vrijwel alle gevallen 100% vergoed, net als in het ziekenhuis. U heeft hiervoor een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

 

Wanneer u last heeft van chronische migraine, kunt u in aanmerking komen voor een behandeling met botuline (Botox). Indien u voldoet aan de hieraan gestelde eisen van uw zorgverzekeraar wordt deze behandeling vergoed.

Bij een elektromyogram (EMG) wordt de werking van spieren en zenuwen gemeten. Hier leest u wat dit onderzoek inhoudt en hoe u zich hierop voorbereidt.

Voorbereiding

  • Doe op de dag van het onderzoek geen bodylotion of andere huidcrème op uw armen en benen.
  • Draag kleding die gemakkelijk aan en uit te doen is.
  • Draag geen armbanden en ringen (een smalle ring, bijvoorbeeld een trouwring, mag om blijven).

Let op

Voor een goed verloop van het onderzoek is het belangrijk dat uw handen, armen en/of voeten, benen goed warm zijn. Wilt u hier rekening mee houden met koud weer?

Het onderzoek

Zenuwgeleidingsonderzoek

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de neuroloog en/ of assistent. De neuroloog /assistent bevestigt elektroden op uw lichaam. U krijgt op meerdere plaatsen aan uw armen –en/of benen kleine elektrische stroompjes toegediend, waardoor uw hand of voet spontaan een beetje kan gaan bewegen. De schokjes kunnen wat gevoelig zijn. De werking van uw zenuwen wordt via de elektroden gemeten en op meetapparatuur geregistreerd.

Spierfunctietest

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de neuroloog. Zo nodig wordt ook uw spierfunctie getest. De neuroloog prikt dan een dun naaldje in uw spier. Dit kan wat gevoelig zijn. U wordt gevraagd de spier te ontspannen en aan te spannen. Via de naaldelektrode wordt de elektrische activiteit van uw spier op de meetapparatuur zowel zichtbaar als hoorbaar gemaakt.

Duur

De tijd dat een onderzoek duurt, verschilt. Zo kan een onderzoek bijvoorbeeld 20 minuten duren, maar ook 1 uur. Het ligt er aan wat er onderzocht moet worden. En dat verschilt per patiënt.

Na het onderzoek

Het onderzoek veroorzaakt na afloop weinig of geen klachten. Wel kan het zijn dat u last heeft van een stijf gevoel, spierpijn of een kleine bloeduitstorting. U kunt op eigen gelegenheid naar huis.

 

Wij hopen natuurlijk dat u helemaal tevreden bent met de geleverde zorg van Behandel Centrum Neurologie en de manier waarop u behandeld bent. Als u vindt dat dit beter of anders kan, dan horen wij dit graag van u. Met de input van onze patiënten kunnen wij onze zorg blijven verbeteren. Wanneer u ontevreden bent, dan kunt u een klacht bij ons indienen. 

 

Het komt regelmatig voor dat we complimenten van onze patiënten ontvangen. Soms direct, soms via onze secretaresses of soms via een persoonlijke boodschap op schrift. Dit wordt uiteraard zeer gewaardeerd. Indien u uw ervaring omzet in een reactie op internet kunnen volgende patiënten gebruik van uw ervaring maken. Een goed forum hiervoor is o.a. Zorgkaart Nederland. We danken u alvast voor uw reactie.